Rozvoj kulturních aktivit

Součástí naší filozofie je rozvoj osobnosti skrze hudbu a kulturu. Naším cílem je propojovat české umělce s publikem a pečovat o fenomén tradiční české hudby od 18. století po současnost. 

Na Perutích - Roots network zastupuje české umělce, poskytuje jim agenturní služby a (spolu)pořádá kulturní akce.

Historie divadla Semafor se píše už od roku 1951, tedy více než šedesát let a za tu dobu se divadlo stalo doslova fenoménem, který ovládl tehdejší populární hudbu. Renesanční osobnost Jiřího Suchého a jeho poetika tak právem zaplnila nejen stránky čítanek, ale i školní osnovy (českého jazyka, dějepisu, hudební výchovy, občanské výchovy aj.). Členové divadla Semafor vás provedou jeho historií a samozřejmě zazní písničky, které se pravidelně umisťovaly na předních příčkách hitparád.

Organizační informace:

Obsazení: Petr Macháček (herec a zpěvák SeMaForu a průvodce pořadem), alternující: Dáša Zázvůrková či Eliška Hurábová (herečky divadla a zpěvačky) či Rudolf Musíl (saxofon, klarinet a zpěv) a pianista Jakub Šafr či Jakub Přibyl (soubor divadla).

Program: Nejznámější Semaforské písničky skládají hold Jiřímu Suchému a Jiřímu Šlitrovi. Na scéně se setkávání šikovná mladá generace, která nese dál poetiku majáku českého autorského divadla, která fascinuje už mnoho generací Čechů. Krásné písničky jako Tereza, Pramínek vlasů nebo Tak abyste to věděla a další, přináší dobrou náladu a spojují lidi!

Výchovné koncerty pro žáky základních škol 

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

dovolujeme si Vám nabídnout výchovný koncert, který pro žáky prvního i druhého stupně základních škol připravil soubor herců a zpěváků mladé generace divadla SeMaFor.

Koncert s názvem "Koncert v Barvách SeMaForu" přináší koláž z nejznámějších písní, spolu s historickým vhledem do dějin autorského a autentického divadla SeMaFor.Díky menšímu obsazení (tria) je cenově dostupný a je možné ho předvést i v malém prostou třídy, auly, tělocvičny nebo na venkovní scéně sportovního hřiště.

Program: dopoledne/ 1 vyučovací hodinu, pokud není dohodnuto jinak.

Cena: dle velikosti školy a počtu žáků, nejčastěji 60-100,-Kč/žáka  (minimálně však 16:000,- a cestovné 10 Kč/km z Prahy)
Nejsme plátci DPH. Pořad je školám dodávaná včetně ozvučení.

Tip č. 1 pro malé školy: nemáte-li dostatek žáků, spojte se s dalšími školami v okolí a pozvěte je k vám - společně to zvládnete!

Tip č. 2 pro velké školy: Rozdělte žáky, můžeme zahrát až 3 koncerty za sebou. Nebo se domluvte s místním kulturním domem (pro velký sál ale už budeme potřebovat domluvit zvukovou techniku)

Tip č. 3 pro smart cities: Výchovný koncert pro ZŠ je možné spojit s odpoledním vystoupením pro seniory nebo večerním veřejným koncertem v obci. 

Lze objednat
1) ekonomickou verzi tria: dva hudebníci a zpěvák/průvodce,
2) plnou verzi kvintetu: trio hudebníků a dva zpěváci.

V NAŠEM PORTFOLIU DALŠÍ PROGRAMY a UMĚLCI:

více: www.naperutich.cz